Antennas

Gandalf 2.4 GHz en 5 GHz Antenne-programma

Hier vindt u enige informatie over het antenneprogramma zoals dat wordt aangeboden door Gandalf. In Nederland zijn de beschikbare frequenties voor netwerk apparatuur opgedeeld in drie banden. Anders dan bijvoorbeeld in de V.S. zijn er in Nederland twee frequenties in de 5 GHz range.

Frequentie-band Maximaal vermogen

2400 – 2483.5 MHz 100 mW e.i.r.p.
5150 – 5350 MHz 200 mW e.i.r.p.
5470 – 5725 MHz 1 W e.i.r.p.
bron

Gaasantennes vormen een goedkope en krachtige oplossing bij onvoldoende ontvangst. Dit type antenne is vooral geschikt voor montage buiten. Door haar ontwerp is ze weersbestendig en bestand tegen hoge windsnelheden. Dit type antennes is bijvoorbeeld goed toe te passen op antennemasten en daken.

Paneelantennes geven net als de gaasantennes een krachtige versterking van het zend- en ontvangstsignaal. Door hun elegante en weersbestendige ontwerp zijn ze zowel binnen als buiten toe te passen en vormen ze een minder storend element op bijvoorbeeld gevels en monumentale objecten.

Omniantennes geven, in tegenstelling tot gaas en paneel antennes zend en ontvangst signaal en een hoek van 360 graden. Hierdoor zijn deze antennes zeer geschikt om in de direct omgeving van een lokatie een groot ontvangst gebied te creeren.

Sectorantennes vormen een oplossing voor situaties waarin er een groot gebied rondom een lokatie radiodekking moet hebben.
Waar een omni antenne een gebied met 360 graden kan bedekken kunnen 3 sector antennes door hun openingshoek van 120 graden en grote versterking dit zelfde bereiken voor een groter gebied.

Submenu